Oslikavanje platna kao simbolična podrška ženama

KIKINDA - U sklopu projekta"Podrška ženama", na kikindskom Gradskom trgu organizovana je javna akcija oslikavanje velikog platna, kao simbolična podrška ženama.

Ideja aktivistkinja bila je da se u oslikavanje uključe i prolaznici, Kikinđanke i Kikinđani svih generacija.

Oslikavanje platna deo je projekta "Sa devojkama i za devojke" , koji zajednički realizuju UG "Atina" iz Beograda i Kancelarija za mlade iz Kikinde. Do kraja aprila, kako je najavljeno, u Kikindi će biti organizovano još nekoliko sličnih akcija.

Projekat „Sa devojkama i za devojke – Podrška lokalnim kancelarijama za mlade u podizanju svesti u oblasti rodne ravnopravnosti“, sprovodi se  uz podršku UNFPA - Populacionog fonda Ujedinjenih nacija. Ove aktivnosti sprovode se u okviru zajedničkog projekta „ Integrisani odgovor na nasilje nad zenama i devojčicama u Srbiji II“, koji realizuju UNICEF, UN Women, UNFPA i UNDP, u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, na celu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Švedske vlade.

Tekst u originalu možete čitati putem linka: http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/banat/oslikavanje-platna-kao-simbolic...