U Kikindi "Sa devojkama i za devojke"

“Sa devojkama i za devojke“

Na Gradskom trgu održana je javna akcija u sklopu projekta „Sa devojkama i za devojke’’, koju sprovode Udruženje građana „Atina“ iz Beograda i Kancelarija za mlade iz Kikinde. Članovi Kancelarije, ali i prolaznici, oslikavali su platno različitim bojama i na taj način pružili simboličnu podršku ženama.

Akciji su se priključili građani koju su kreativno želeli da ostave neku poruku, ili pruže podršku svojim lepšim polovinama:

–Ovo je prva od pet akcija koje imamo zadatak da sprovedemo do kraja avgusta. Ono što građane sledeće očekuje jeste izložba na temu žena koje su bile najbolje u svojim oblastima. Smatram da se pitanje rodne ravnopravnosti kod nas dosta popravilo. Svesne smo činjenice da se na žene u prošlosti gledalo sa nipodaštavanjem, ali na nama je da to promenimo koliko god možemo na bolje. Tako je i ova akcija koju smo organizovali trebalo da ukaže na to da one nisu same i da ljudima skrene pažnju na rodnu ravnopravnost – istakla je Jovana Zarić, predstavnica Kancelarije za mlade u Kikindi.

Projekat „Sa devojkama i za devojke – Podrška lokalnim kancelarijama za mlade u podizanju svesti u oblasti rodne ravnopravnosti“,sprovodi se uz podršku UNFPA - Populacionog fonda Ujedinjenih nacija. Ove aktivnosti sprovode se u okviru zajedničkog projekta „ Integrisani odgovor na nasilje nad zenama i devojčicama u Srbiji II“, koji realizuju UNICEF, UN Women, UNFPA i UNDP, u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, na celu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Švedske vlade.

Tekst u originalu možete čitati putem linka: http://www.amiradio.rs/info-servis/sa-devojkama-za-devojke/