Atina Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama osnovala je 2015. godine socijalno preduzeća Bagel Bejgl. Potrebu da se stecena znanja i iskustva podele dalje Atina ce prezentovati na seminaru koji ce u 18. aprila organizovati u Beogradu.

Podrška žrtvama trgovine ljudima kroz usluge stanovanja

U prostorijama Crvenog krsta predstavljena je usluga stanovanja uz podršku namenjena žrtvama trgovine ljudima. Usluga stanovanja uz podršku trenutno je jedina licencirana usluga tog tipa na teritoriji Srbije.

Ekonomskim osnazivanjem do pune samostalnosti

Od osnivanja fokus rada Udruženja Atina je dugoročna podrška žrtvama trgovine ljudima u različitim životnim oblastima sa ciljem njihove pune samostalnosti. 

Socijalno preduzetništvo kao sredstvo za ekonomsko osnaživanje žena i devojaka koje su preživele trgovinu ljudima

U Novom Sadu, 15. Novembra  2018. godine održana je VI po redu konferencija “Sloboda nema cenu“ organizovana od strane neformalne grupe mladih „Sloboda nema cenu“ uz podršku Omladinskog saveza udruženja „Omladinska prestonica Evrope Novi Sad-Opens.

Prakticari u borbi protiv trgovine ljudima

Prema podacima UN, žene i devojčice čine gotovo polovinu od 285 miliona ljudi koji su, samo u 2017.

Svetsko prvenstvo u fudbalu je završeno, ali fudbalske avanture kod nas u Atini tek počinju. Jedna od naših avantura je fudbalska mini-van tura koja se održala u Novom Pazaru i Vranju tokom septembra 2018. godine.

Preduzetnica i modna legenda Dajana fon Furstenberg već dugi niz godina podržava inicijativu žena u biznisu, nudeći svoje mentorstvo, inspiraciju i prilike za ženske preduzetnice i lidere.

Pages