U Novom Sadu, 15. Novembra  2018. godine održana je VI po redu konferencija “Sloboda nema cenu“ organizovana od strane neformalne grupe mladih „Sloboda nema cenu“ uz podršku Omladinskog saveza udruženja „Omladinska prestonica Evrope Novi Sad-Opens.

Kad kažu "mi smo obični ljudi, mi ne možemo ništa da uradimo", ja u to ne verujem, piše u autorskom tekstu za Original Marijana Savić, aktivistkinja i direktorka Udruženja Atina, koje vodi programe zaštite žena žrtava trgovine ljudima. Marijana se u junu 2018.

Prakticari u borbi protiv trgovine ljudima

Prema podacima UN, žene i devojčice čine gotovo polovinu od 285 miliona ljudi koji su, samo u 2017.

Svetsko prvenstvo u fudbalu je završeno, ali fudbalske avanture kod nas u Atini tek počinju. Jedna od naših avantura je fudbalska mini-van tura koja se održala u Novom Pazaru i Vranju tokom septembra 2018. godine.

Preduzetnica i modna legenda Dajana fon Furstenberg već dugi niz godina podržava inicijativu žena u biznisu, nudeći svoje mentorstvo, inspiraciju i prilike za ženske preduzetnice i lidere.

"Ženski glasovi: građansko društvo i prava žena migrantkinja"

Nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji-Između obaveza i realnosti

U maloj sali Narodne Skupštine 20. aprila 2018. godine održana je konferencija “Pokretanje procesa izrade Strategije socijalne zaštite u Republici Srbiji za period 2019-2025.”.

Pages